Tarte aperitiv

Printeaza

 Tarte aperitiv

Ingrediente:Tarte aperitiv

  • 250 g piure (simplu, din cartofi fierţi şi pasaţi)
  • 250 g făină
  • 250 g margarină
  • sare

Pentru umplutură ai nevoie de:

  • o cutie cu ciuperci
  • 3-4 cepe
  • o legătură cu mărar
  • condimente
  • ulei

Mod de preparare aluatul de tarte:

Din cartofii pasaţi, făină, sare după gust şi margarină faci un aluat omogen, care seamănă cu acela pe care-l faci pentru găluşte cu prune.

Il transformi într-un sul din care tai bucăţi de aproximativ 5 cm pe care le întinzi cu mâna în forma de savarină (pe care nu o ungi!), lăsând în mijlocul fiecărei tarte câte o adâncitură, ca să pui compoziţia.

Cum procedezi pentru compoziţie:

Cureţi ceapa, o tai cât mai mic şi o pui să se călească într-o tigaie cu ulei. între timp, speli ciupercile de zeama în care au stat conservate, le tai bucăţi mai mici şi le laşi să se scurgă.

După ce s-a aurit ceapa (şi este moale), adaugi ciupercile şi le laşi întâi să se călească bine împreună, dar să nu se ardă. Adaugi apoi puţină apă şi condimente ca să fiarbă înăbuşit ciupercile cu ceapa şi să-şi ia gusturile.

Când au fiert ciupercile şi ceapa adaugi mărarul tocat şi amesteci. Apoi în fiecare tartă pui câte o linguriţă (sau mai multe, în funcţie de cât e de mare tarta) de umplutură şi le dai pe toate la cuptor pentru 20 minute. Sunt bune atât calde, cât şi reci.

Tarte aperitiv

Tarte aperitiv

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • tarte aperitiv

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.