faina, ou, apa rece, sare, ulei vegetal, legume, fructe de mare. Tempura este o delicioasă și populară tehnică de gătit din bucătăria japoneză, care implică prăjirea în ulei a diferitelor tipuri de alimente învelite într-un aluat subțire și crocant. Această tehnică de prăjire este adesea folosită pentru […]
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni
PrinteazaTarte de bezea cu migdale şi căpşuni din: migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de lamaita.
Ingrediente:
blat:
- 100 g migdale fin macinate
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 150 g zahar
- 3 albusuri
umplutura:
- 400 g capsuni
- 500 ml frisca
- 100 g ciocolata alba
- frunze de lamaita pentru ornat
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 140 °C. bat albuşurile cu zahăr şi se înglobează migdalele şi coaja de lămâie.
aşază compoziţia într-un şpriţ. tapetează cu hârtie de copt o tavă mare. şpriţează 8 spirale strânse de bezea ca 8 cercuri distanţate.
Pe marginea cercurilor se şpriţează rozete mici de bezea. coc 50-60 min. scot şi se lasă să se răcească pe un grătar.
topeşte ciocolata albă şi se ung cu ea rozetele; se aşază deasupra felii de căpşuni.
Deasupra se şpriţează cu frisca bătută şi se ornează.
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni
Pofta buna!
Supa de pui cu galuste pufoase
pui, apa, telina, morcov, ceapa, sare, piper, faina, lapte, patrunjel, galusti. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă […]