Tarte cu branza si ceapa

Printeaza

Tarte cu branza si ceapa din: ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, aluat, ou, gem de coacaze, branza brie, salata verde, mustar de dijon, zeama de lamaie si zahar.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 cepe rosii mari, curatate si taiate rondele mari
  • 1 lingurita frunze de cimbru
  • 400 g aluat fraged gata preparat
  • 1 ou batut
  • 2 linguri gem de coacaze
  • 200 g branza Brié, taiata felii
  • 100 g salata verde

Pentru sos:

  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • un varf de cutit de zahar

 

Mod de preparare:

Pune uleiul, ceapa si aproape tot cimbrul intr-o tigaie mare. Caleste totul la foc mic 30-40 min, pana se inmoaie ceapa.

Amesteca bine sa nu se prinda si lasa sa se raceasca.Preincalzeste cuptorul la 5/190°C. Intinde aluatul, apoi taie-l in rondele de 6x11cm.

Pune-le pe o tava de copt putin unsa, unge-le cu ou batut, apoi inteapa-le cu o furculita, lasand in jur o margine de 1,5 cm neintepata.

Asaza felii de ceapa in mijlocul fiecarei rondele de aluat, adauga cativa stropi de gem.

Coace timp de 15 min, apoi scoate din cuptor. Adauga felii de branza Brié, presara cimbrul ramas si coace inca 10 min.

Pentru sos, amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi da amestecul la rece.

Scoate tartele din cuptor si lasa-le sa se raceasca timp de cateva minute, apoi serveste cu frunze de salata verde si sosul preparat ca mai sus.

Tarte cu branza si ceapa

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nicolaescu Alina

    Bune tartele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.