Tarte cu branză şi seminţe

Printeaza

O reteta delicioasa de tarte cu: barnza telemea, faina, unt, apa, sare, branza de vaci, smantana, seminte de floarea-soarelui, piper, patrunjel.

Ingrediente:Tarte cu branză şi seminţe

  • 200 g făină
  • 100 g unt
  • 60 ml apă
  • un vârf de linguriţă de sare
  • 300 g brânză telemea
  • 200 g brânză de vaci
  • 200 ml smântână
  • 100 g seminţe de floarea-soarelui
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Untul rece se taie cubuleţe sau felii subţiri cu un cuţit. Făina se cerne, se pune într-un bol, iar în mijloc se adaugă untul, sarea şi apa.

Se frământă până rezultă un aluat omogen. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Intr-un castron se pun brânza de vaci, brânza telemea dată pe râzătoare sau sfărâmată cu o furculiţă. Se adaugă smântână şi ouăle, seminţele de floarea-soarelui prăjite într-o tigaie fără ulei, piper după gust şi pătrunjel tocat.

Se întinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se decupează cercuri cu o cană şi se aşază într-o tavă de brioşe unsă cu unt.

Se toarnă compoziţia peste aluat, se introduc în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit sau până când capătă o culoare aurie la suprafaţă.

Tarte cu branză şi seminţe

Tarte cu branză şi seminţe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.