Tarte cu brânză şi vlăstare de năsturei
PrinteazaO reteta de tarte cu branza si vlastare de nasturei din: faina, sare, unt, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, ceapa verde, oua, smantana dulce, branza de vaci, usturoi, parmezan, nasturei, sare si piper.
pentru blat:
- 270 g faina
- 1/2 lingurita de sare
- 190 g unt rece
- 3 galbenusuri
- 60 g cascaval ras
- 3 linguri smantana
pentru umplutura:
- 20 g unt
- 4 fire ceapa verde
- 4 oua
- 125 ml smantana dulce
- 150 g branza de vaci
- 1 catel de usturoi
- 50 g parmezan ras
- vlastare de nasturei (sau patrunjel tocat)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se cerne făina într-un castron, se adaugă sare şi fulgi de unt; se frământă rapid cu mâinile până ce iau naştere firimituri de aluat. Se adaugă gălbenuşuri, caşcaval şi smântână şi se frământă în continuare până ce ia naştere un aluat omogen. Se modelează o bilă de aluat, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cea 30 min.
Aluatul rece se împarte apoi în 4 porţii; din fiecare se întinde câte o foaie ceva mai mare decât forma. Se ung formele cu unt topit; se aşază foile de aluat şi se decupează marginile. Blaturile din forme se înţeapă în mai multe locuri cu furculiţa şi se dau la frigider.
Pentru umplutură, se topeşte untul şi se căleşte ceapa verde tăiată rondele. Se ia de pe foc şi se adaugă I jumătate din cantitatea de vlăstari de năsturei. Separat, se bat ouăle cu smântână dulce; se adaugă usturoi presărat cu sare şi piper. Se înglobează brânza de vaci şi ceapa verde călită cu năsturei.
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se repartizează umplutura în forme, se presară parmezan ras şi se coc tartele cea 25 min. Se lasă să se răcească şi se presară restul de năsturei.
Tarte cu brânză şi vlăstare de năsturei
Pofta buna!