Tarte cu brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de tarte cu branza din: apa, faina, drojdie, zahar tos, lapte, unt, miere, sare, branza de vaci, masline, ardei iute, seminte de susan, piper si cimbru.
- 180 ml apă
- 700 g făină
- 25 g drojdie
- o lingură cu zahăr tos
- 360 ml lapte bătut
- 30 g unt
- o lingură cu miere
- o linguriţă cu sare
- 200 g brânză de vaci
- 100 g măsline feliate
- un ardei iute
- o lingură cu seminţe de susan
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu mierea, zahărul tos şi sarea. Se adaugă făină cât să rezulte un aluat curgă¬tor şi se lasă să crească 15 minute la loc cald.
Făina rămasă se pune într-un vas mai mare, se toarnă în mijloc drojdia crescută, laptele bătut călduţ şi se frământă până rezultă un aluat omogen.
Se adaugă untul topit şi răcit, se frământă până se încorporează în aluat, se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă să dospească până îşi dublează volumul.
Se întinde aluatul într-o foaie groasă, se rulează, se aşază într-o tavă de cozonac unsă cu unt şi se introduce în cuptor. Se coace la foc potrivit circa 45 de minute, se scoate şi după ce s-a răcit se taie felii.
Se prăjesc într-o tigaie fără ulei, se ung cu brânză, se presară cu măslinele, seminţele de susan şi ardeiul tocat mărunt.
Ca să fie mai aromată, în aluatul de pâine se poate adăuga şi cimbru.
Tarte cu brânză
Pofta buna!