Tarte cu căpşuni
PrinteazaO reteta de tarta cu capsuni din: faina, margarina, zahar pudra, galbenus, praf de budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, capsuni si gelatina rosie.
blat:
- 225 g faina
- 125 g margarina
- 50 g zahar pudra
- 1 galbenus
in plus:
- 1/2 plic praf de budinca de vanilie
- 250 ml lapte
- 2 linguri zahar
- 75 g ciocolata amaruie
- 250 g capsuni
- 1 plic jeleu de tort (praf de glazura de gelatina rosie)
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, margarină, zahăr pudră şi gălbenuşuri. Se modelează o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 200°C. Se face o budincă din praful din plic, lapte şi 1 lingură de zahăr, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească. Se întinde o foaie de aluat groasă de 1/2 cm; se decupează 6 discuri (0 10 cm).
Cu ele se tapetează 6 forme de tartă (0 8 cm); se coc cca 15 min., apoi se lasă să se răcească. Se topeşte ciocolata şi se ung blaturile reci. Se repartizează pe blaturi budinca de vanilie. Se curăţă căpşunile şi se aşază deasupra.
Se pregăteşte glazura din praful din plic şi 1 lingură de zahăr, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toarnă peste căpşuni.
Tarte cu căpşuni
Pofta buna!
Delicioase tartele cu capsuni