Tarte cu ciocolata alba
PrinteazaO reteta delicioasa de tarte cu ciocolata alba din: smantana, ciocolata alba, esenta de vanilie, ou, galbenus, blaturi de tarta, fructe si gem de zmeura.
- 150 ml smântână
- 100 g ciocolată alba, rupta bucăţi
- 1/2 linguriţa esenţa de vanilie
- 1 ou+ 1 gălbenuş
- un pachet cu 6-8 blaturi de tarta, gata preparate
- 125g fructe, tăiate felii (ex: câpşuni, kiwi, clementine, struguri, afine)
- gem de zmeură sau caise, încălzit
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 4/180 C. încălzeşte uşor smântână într-o cratiţă, până începe să dea în clocot, la de pe foc şi adaugă ciocolata si vanilia Lasă la răcit 5 min, amestecă bine, apoi încorporează ouăle
Pune hiaturile de tartă pe o tavă de copt, apoi toarnă cu grijă crema şi coace 10-12 min până se aşază. Lasă la răcit.
Odată răcite tartele, acoperă cu felii de fructe, apoi acoperă cu gem puţin încălzit. Ţine-le la frigider câteva ore înainte de a le servi.
Tarte cu ciocolata alba
Pofta buna!