Tarte cu ciocolată şi migdale
PrinteazaO reteta delicioasa tarte cu ciocolata si migdale din: faina, ulei de porumb, malt, praf de copt, suc de mere, lapte de orez, migdale, cacao neagra, malt de grau si vanilie.
pentru aluat:
- 300 g faină albă
- 3 linguri ulei de porumb
- 3 linguri malţ
- 1/2 plic praf de copt
- suc de mere
pentru cremă:
- 250 ml lapte de orez
- 30 g migdale
- 30 g amidon de porumb
- 2 linguri cacao neagră
- 3 linguri malţ de grâu
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Frământă faina cu uleiul de porumb, malţul şi praful de copt. Adaugă treptat suc de mere până când obţii un aluat omogen.
Intinde o foaie de aluat, decupează din ea discuri şi îmbracă cu ele interiorul a 4 forme mici de tarte, unse în prealabil cu ulei şi tapetate cu făină.
Inţeapă aluatul de pe fundul lor cu furculiţa şi coace-le 20-25 de minu¬te la 180° C. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcească complet.
Prăjeşte şi toacă migdalele curăţate de pieliţă. încălzeşte laptele de orez împreună cu un praf de sare şi cu vanilia.
Pune cacaua, malţul şi amidonul de porumb cu puţină apă rece, apoi toarnă-le în laptele de orez, amestecând cu telul.
Fierbe-le câteva minute, până când compoziţia începe să se îngroaşe, ia vasul de pe foc şi lasă la răcit.
Umple tartele coapte şi răcite cu crema de ciocolată şi decorează-le cu felii de migdale prăjite.
Tarte cu ciocolată şi migdale
Pofta buna!