Tarte cu ciocolata si pere
PrinteazaTarte cu ciocolata si pere din: faina, cacao, zahar, sare, unt, pere, frisca, ciocolata.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 50 g cacao
- 20-25 g zahăr tos
- un gălbenuş
- 50 ml apă
- un praf sare
- 75 g unt
Pentru umplutură:
- 4-6 pere bine coapte
- 100 ml frişca
- 125 g ciocolată menaj
- un ou
Pentru servit:
- migdale feliate
- muguri pin
Mod de preparare:
Tarte cu ciocolata si pere: Pentru aluat, se amestecă gălbenuşul, sarea şi apa cu o furculiţă.
Făina se amestecă cu cacaua şi zahărul, se face un gol, se pune untul şi se amestecă cu degetele. Apoi, se adaugă amestecul de ou, se încorporează şi aluatul rezultat se lasă 30 de minute la frigider.
Aluatul se întinde, se taie şi se transferă în forme mici, dacă se doreşte. Perele se taie în două şi se aşază peste aluat. Se coace 15 minute.
Intre timp, peste ciocolata bucăţi se pune frişca clocotită, se amestecă, se adaugă oul amestecând rapid.
Se scot tartele cu pere de la cuptor, se toarnă crema de ciocolată împrejurul perelor şi se mai lasă 10 minute. Se servesc cu migdale şi muguri de pin, care se rumenesc uşor în tigaie pentru un plus de gust.
Pofta buna!