Tarte cu ciocolata si pere

Printeaza

Tarte cu ciocolata si pere din: faina, cacao, zahar, sare, unt, pere, frisca, ciocolata.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 50 g cacao
  • 20-25 g zahăr tos
  • un gălbenuş
  • 50 ml apă
  • un praf sare
  • 75 g unt

Pentru umplutură:

  • 4-6 pere bine coapte
  • 100 ml frişca
  • 125 g ciocolată menaj
  • un ou

Pentru servit:

  • migdale feliate
  • muguri pin

 

Mod de preparare:

Tarte cu ciocolata si pere: Pentru aluat, se amestecă gălbenuşul, sarea şi apa cu o furculiţă.

Făina se amestecă cu cacaua şi zahărul, se face un gol, se pune untul şi se amestecă cu degetele. Apoi, se adaugă amestecul de ou, se încorporează şi aluatul rezultat se lasă 30 de minute la frigider.

Aluatul se întinde, se taie şi se transferă în forme mici, dacă se doreşte. Perele se taie în două şi se aşază peste aluat. Se coace 15 minute.

Intre timp, peste ciocolata bucăţi se pune frişca clocotită, se amestecă, se adaugă oul amestecând rapid.

Se scot tartele cu pere de la cuptor, se toarnă crema de ciocolată împrejurul perelor şi se mai lasă 10 minute. Se servesc cu migdale şi muguri de pin, care se rumenesc uşor în tigaie pentru un plus de gust.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.