Tarte cu ciuperci

Printeaza

Tarte cu ciuperci

Ingrediente aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 200 ml apă
  • un praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 300 ml lapte
  • 250 g ciuperci
  • 70 g unt
  • 2 linguri făină
  • două linguri de smântână
  • 50 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • o lingură de zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Tarte cu ciuperci: Amestecaţi toate ingredien­tele pentru aluat şi obţineţi o cocă omogenă pe care o lăsaţi la rece o oră.

Spălaţi ciupercile, le tăiaţi în lamele fine, le înăbuşiţi în 20 g unt, adăugaţi zeama de lămâie şi un praf de sare.

Separat, rumeniţi făina în restul de unt cu un praf de sare şi stingeţi cu laptele şi smântâ­nă, apoi turnaţi peste ciuperci, dregeţi de sare şi piper, lăsaţi să scadă la foc mic. Intindeţi o foaie subţire de aluat, de 3 mm şi montaţi în forme.

Inţepaţi alua­tul cu furculiţa şi daţi la copt, la foc potri­vit, apoi adăugaţi umplutura cu ciuperci, presăraţi cu caşcaval ras şi mai coaceţi până se rumenesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.