din: carne de vitel, sunca de praga, branza emmental, oua, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 felii de carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 4 felii de șuncă de Praga 4 felii de brânză Emmental sau Gruyère 2 ouă 1 cană pesmet 1/2 cană de făină Sare și […]
Tarte colorate
PrinteazaTarte colorate
Ingrediente:
- 400 g făină
- praf de copt
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 150 ml ulei
- sare
- zahar vanilinat
- 100 g ciocolată neagră
- coaja rasă de portocală
- 50 g fructe confiate
- 50 g miezuri de nucă
- esenţă de migdale
- 100 g fulgi de cereale expandaţi
- unt
Preparare:
Tarte colorate: Ouăle se pun într-un vas împreună cu zahărul tos, o jumătate de linguriţă de sare şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat.
mixează până când compoziţia şi-a dublat volumul, se adaugă laptele dulce şi uleiul.
presară coaja de portocală, o linguriţă de praf de copt şi o linguriţă de esenţă de migdale. adaugă făina şi se mixează totul. presară miezurile de nucă tăiate mărunt, fructele confiate şi 50 g fulgi expandaţi.
unge o tavă de tarte cu unt, se toarnă compoziţia, se presară deasupra fulgi expandaţi, se copt timp de 25-30 de minute la foc mediu spre iute.
scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească timp ds zece minute, apoi se scot tartele cu un cuţit.
servesc imediat sau se lăsa la răcit şi se decorează cu ciocolată negră topită.
Pofta buna!
Racitura de Porc Aromată: Savoarea Tradiției Românești
oase de porc, usturoi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, frunze de dafin, sare, piper. Ingrediente 1 kg oase de porc cu gelatină (picior, urechi) 1 cap de usturoi 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 2 frunze de dafin Sare și piper negru Mod de […]