Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone – este un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Această tartă combină crocantul aluatului fraged cu dulceața și prospețimea pepenelui galben, toate completate de textura fină și bogată a cremei de mascarpone. Este un desert care nu doar arată spectaculos, […]
Tarte cu cremă de vanilie şi caise
PrinteazaTarte cu cremă de vanilie şi caise din: faina, migdale, ou, sare, zahar, unt, boabe de fasole uscata, baton de vanilie, lapte, frisca, zahar, caise, glazura de gelatina si fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 100 g făină
- 50 g migdale măcinate
- 1 ou
- sare
- 30 g zahăr
- 60 g unt rece
- boabe de fasole uscate pentru îngreunat
umplutură:
- 1 baton de vanilie
- 100 ml lapte
- 150 ml frişca
- 3 gălbenuşuri
- 30 g zahăr
- 6 caise
- 1 plic praf de glazură de gelatină
- 3 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare:
Tarte cu cremă de vanilie şi caise: Se frământă un aluat din făină, migdale, ou, 1 praf de sare, zahăr şi cubuleţe de unt rece. Se face o bilă de aluat şi se înfăşoară în folie transparentă; se dă la frigider cca 20 min.Se încinge cuptorul la 220 °C.
Imparte aluatul în 6 porţii, din care se întind foi şi se tapetează 6 forme mici (0, 10 cm) unse. Se înţeapă aluatul în mai multe locuri cu o furculiţă şi se aşază deasupra câte o bucăţică de hârtie de copt cu câteva boabe de fasole uscate pentru îngreunat.
Coace blaturile 20 min. Se scot din cuptor şi se îndepărtează suporturile de hârtie de copt cu boabe de fasole. Se lasă să se răcească blaturile. Crestează batonul de vanilie şi se scoate afară miezul cu vârful cuţitului. Se pun la fiert ambele, cu lapte şi frişcă.
Se dau în clocot şi se iau de pe foc; se lasă să se răcorească. Separat, se bat gălbenuşurile cu zahăr şi se înglobează laptele cu vanilie. Toarnă la loc în oală şi se lasă să se îngroaşe la foc moale, amestecând – nu se lasă însă să fiarbă!
Indepărtează batonul de vanilie şi se lasă crema să se răcească, amestecând din când în când.
Se opăresc caisele, se decojesc şi se taie jumătăţi; se golesc de sâmburi şi se crestează sub formă de evantai. Pe blaturile de tartă se aşază cremă de vanilie şi câte 2 jumătăţi de caise.
Se prepară glazura de gelatină conform indicaţiilor de pe ambalaj şi se toarnă peste fructe. Se presară migdale.
Pofta buna!
Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone