Tarte cu anghinare şi anşoa

Printeaza

O reteta de tarte cu anghinare si ansoa din: faina, unt, apa, sare, anghinare, cascaval, smantana, ou, fileuri de ansoa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Tarte cu anghinare şi anşoa

  • 200 g faina alba
  • 100 g unt
  • 100 ml apa
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g anghinare
  • 100 g cascaval
  • 50 ml smantana
  • 1 ou
  • 30 fileuri de ansoa
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper

pentru decor:

  • 4 fileuri de ansoa

 

Mod de preparare:

Prepară aluatul de tartă. Pune-1 pe planşeta presărată cu faină şi întinde o foaie subţire. Curăţă anghinarele de partea exterioară mai tare şi îndepărtează-le tija, barba interioară, taie-le în două şi apoi felii subţiri.

Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte fîleurile de anşoa împreună cu foaia de dafin. Când fileurile s-au sfarâmat, adaugă bucăţile de anghinare şi prăjeşte-le 5-6 minute, apoi pune sare şi piper, după gust.

Toarnă conţinutul tigăii într-un castron, adaugă oul, smântână, caşcavalul tăiat bastonaşe, scoate foaia de dafin şi amestecă bine toate ingredientele.

Unge cu unt şi tapetează cu faină forme de tartă cu diametrul de 10-12 cm. îmbracă-le cu aluat şi presează-l cu degetele pentru ca să adere la toată suprafaţa internă a formelor, apoi decupează aluatul care depăşeşte marginile, înţeapă cu o furculiţă aluatul de pe fundul tartelor.

Incinge cuptorul la 170° C. Toarnă în tarte umplutu­ra şi decorează-le cu câte o bucată de file de anşoa. Coace tartele 20 de minute, până când devin aurii. Scoate-le din cuptor şi lasă-le să se răcorească înainte de a le servi.

Tarte cu anghinare şi anşoa

Tarte cu anghinare şi anşoa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.