Tarte cu bezea si frisca
PrinteazaTarte cu bezea si frisca din: aluat de tarta, zahar tos, coaja de portocala, zeama de portocala, zeama de fructul pasiunii, frisca, gelatina, galbenusuri, mango.
- 400 g aluat de tarta – poti folosi fonduri de tarta cumparate de-a gata
- 125 g zahar tos
- coaja rasa de la 2 portocale, plus 4 linguri zeama
- zeama de la 2 bucati de fructul pasiunii, trecut prin sita
- 150 ml frisca lichida
- 2 pachete gelatina
- 3 galbenusuri
- bucati de mango congelat, pentru ornat
pentru bezea:
- 3 albusuri
- 175 g zahar tos auriu
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune o tavă de copt în interior pentru a se încinge. Intinde aluatul într-o foaie şi decupează 6 cercuri; aşază-le în 6 forme de tartă de 10 cm. înţeapă din loc în loc şi dă la congelator 15 min.
Intr-o cană mare pune zahărul, coaja rasă şi zeama de portocală, zeama de fructul pasiunii, frişca şi gelatina. Dă la microunde 3 min la temperatură potrivită, până când se îngroaşă şi se omogenizează. Incorporează gălbenuşurile.
Acoperă tartele cu hârtie şi boabe de asole şi dă la cuptor, pe tavă 8 min. Indepărtează hârtia şi boabele şi dă din nou la cuptor 2 min. Micşorează temperatura la semnul 4/180°C. Toarnă crema în formele de tartă.
Intre timp, prepară bezeua: bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul, până când bezeaua devine densă şi lucioasă. Pune pe fiecare tartă o lingură de bezea şi dă din nou la cuptor 15 min, până când se întăreşte. Presară bucăţele de mango congelat şi serveşte.
Tarte cu bezea si frisca
Pofta buna!