Tarte cu branza brie şi cireşe

Printeaza

Tarte cu branza brie şi cireşe

Tarte cu branza brie şi cireşe

Ingrediente:

  • două pachete de foitaj
  • două cutii de brânză brie
  • 300 g cireşe
  • 80 g miezuri de nucă
  • 30 g fistic
  • două ramuri de rozmarin
  • două linguri de seminţe de susan
  • un ou
  • două linguri de zahăr brun
  • un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir
  • un vârf de cuţit cu pudră de cuişoare
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Cireşele se spală, se scurg şi se curăţă de sâmburi. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă sucul. Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei, se pun într-un castron şi se lasă să se răcească.

Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, ca să nu se rupă foile. Se aşază pe un tocător de plastic şi se decupează cercuri cu un castronel sau o cană mai mare. Se aşază cercurile într-o tavă de brioşe tapetată cu unt şi se ung cu ou bătut.

Intr-un castron se amestecă zahărul brun cu pudra de cuişoare, pudra de ghimber, fisticul şi nuca măcinate şi seminţele de susan. Brânza brie se taie în cubuleţe şi se pune peste amestecul de condimente. Se amestecă totul şi în mijlocul fiecărui cerculeţ se pune câte o lingură din compoziţie.

Se aşază cireşele scurse de suc şi frunzele de rozmarin. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc iute, până când foitajul a crescut suficient şi cerculeţele au căpătat o culoare aurie.

Tarte cu branza brie şi cireşe

Tarte cu branza brie ?i cirese1.jpg Tarte cu branza brie ?i cire?e2.jpg Tarte cu branza brie ?i cire?e3.jpg  Tarte cu branza brie ?i cire?e4.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.