Tarte cu brânză de capră
PrinteazaTarte cu brânză de capră din: faina, fulgi de ovaz, sare, apa, unt, oua, iaurt, lapte, sare, piper, compot de merisoare, ceapa verde, banza de capra.
pentru aluat:
- 120 g faina (+ pentru prelucrat)
- 40 g fulgi de ovaz
- 1 praf de sare
- 3 linguri de apa
- 80 g unt rece + putin pentru forme
pentru umplutura:
- 3 oua
- 120 g iaurt
- 300 ml lapte
- sare
- piper negru
- 4 linguri compot de merisoare
- 3 linguri codite de ceapa verde
- 90 g branza proaspata de capra
Mod de preparare:
Amesteci făina cu fulgii de ovăz şi sarea. Toci untul şi îl adaugi în făină, apoi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios. Pui 3 linguri de apă şi frămânţi până la omogenizare. Faci o bilă din aluat şi o înveleşti în folie de aluminiu, apoi o ţii la rece 30 de minute, întinzi o foaie subţire de aluat, cu care tapetezi formele. înţepi aluatul cu furculiţa, acoperi cu hârtie de copt şi peste ea pui boabe de fasole, care au rolul de a fixa hârtia.
Dai formele la cuptor, la 170 grade Celsius, timp de 12 minute, îndepărtezi apoi hârtia şi boabele de fasole şi mai coci totul până se rumenesc. Intre timp, baţi ouăle, adaugi iaurtul, laptele, nu am adăugat lapte în umplutură), sarea şi piperul, amestecând bine.
Ungi fiecare tartă cu câte 2 linguriţe de compot de merişoare, adaugi ceapa şi brânza, iar la sfârşit întinzi pe deasupra amestecul de ou. Dai tartele 25-30 de minute la cuptor, să fie bine rumenite.
Tarte cu brânză de capră
Pofta buna!