Tarte cu branza si smantana
PrinteazaTarte cu branza si smantana din: praf de copt, faina, zahar, lapte, margarina, branza, smantana, ceapa, sare.
- 150 g margarină
- 150 ml lapte cald
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 1 ou
- făină cât cuprinde
- 1 praf de copt
Umplutură:
- 150 g brânză rasă
- 1 linguriţă smântână
- 1 ceapă roşie
- sare
Mod de preparare:
Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă praful de copt, oul, sarea şi laptele cald. Se frământă cu făină cât cuprinde, până se obţine o cocă consistentă, dar moale la atingere.
Se întinde foaie subţirică; se decupează cu un pahar mai mare cercuri, care apoi se modelează cu degetele şi se aşază în tava de brioşe, tapetată. Se coc la cuptor, la foc potrivit, 10-15 minute.
Se lasă la răcit.
Se amestecă brânza rasă cu un praf de sare, smântână şi ceapa tocată mărunt. Se umplu tartele, se decorează cu legume tăiate şi măsline.
Pofta buna!