Tarte cu ciocolata si kiwi
PrinteazaTarte cu ciocolata si kiwi
Pentru aluatul de tarte:
- 250 g făină
- 100 g unt
- 1 lingură zahăr pudră
- sare
Pentru cremă:
- 200 g ciocolată
- 6 ouă
- 150 g smântână
- 1 lămâie
- 80 g zahăr tos
- 3 kiwi
Preparare:
Aluatul de tarte:
Se pune făina, zahărul şi puţină sare într-un castron. Se adaugă untul moale, tăiat cubuleţe şi se amestecă totul cu vârful degetelor până când se obţine un amestec nisipos. Se adaugă puţin câte puţin o jumătate pahar de apă şi se frământă bine aluatul până devine omogen.
Se pune apoi la rece cel puţin 30 de minute, între timp se ung cu unt 6 forme de tartă.Se scoate aluatul şi se împarte în 6 bucăţi care se întind foi cu care se tapetează formele de tarte. Se înţeapă la fund şi se coc în cuptor 25 de minute. La final se lasă la răcit.
Crema de ciocolată:
Se rupe ciocolata în bucăţi şi se topeşte într-un vas pe bain-marie amestecând mereu. Ciocolata topită se transferă în alt vas şi se adaugă gălbenuşurile amestecând încontinuu.
Se adaugă smântână bătută bine cu zahărul tos şi se amestecă uşor compoziţia. Apoi se încorporează şi albuşurile bătute spumă tare cu puţină sare. Cu crema obţinută se umplu tartele apoi se decorează cu felii de kiwi.
Pofta buna!