Tarte cu crema si frisca
PrinteazaTarte cu crema si frisca din: faina, unt, zahar pudra, zahar vanilat, sare, crema de vanilie, lapte, frisca, gelatina, fructe din compot.
- 300 g făina
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- un vărf de cutit sare
- 500 g cremă de vanilie
- 200 ml lapte
- 200 g frişcă
- 2 foi de gelatină
- fructe din compot
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, untul, zahărul pudră, sarea şi vanilia. Puneţi aluatul obtinut la rece pentru cel puţin 20 de minute, impărtiti-l apoi în 20 de bucăţi egale. Din fiecare bucată întindeti câte o foaie cu care îmbrăcaţi formele de tarte.
Formele se pun în tava mare de aragaz. In fiecare tăvită, peste aluat puneţi câte un disc de hârtie specială de copt şi peste acesta câteva boabe de fasole, pentru ca, în timpul coacerii, aluatul să crească uniform.
La început se coc tartele la foc iute, apoi la foc potrivit. Când tartele s-au copt pe jumătate, scoateţi tava din cuptor şi înlăturaţi foitele şi fasolea. Puneţi tava din nou la cuptor până se rumenesc uniform tartele.
Lăsaţi tartele să se răcească. In fiecare tartă puneţi cremă de vanilie rece, apoi aşezaţi peste ea frişcă şi fructe din compot.
Crema de vanilie
Pentru cremă, fierbeti 500 ml lapte. Bateţi 3 gălbenuşuri cu 300 g zahăr praf si 1 linguriţă zahăr vanilat. Turnati laptele fierbinte peste gălbenuşuri, amestecând repede, încontinuu, pe foc mic sau la bain-marie. Ţineţi pe foc potrivit până se îngroaşă, apoi lăsati-o la răcit.
Poftă bună!
Un desert delicios!