Tarte cu crema si pere
PrinteazaTarte cu crema si pere din: aluat, pere, zahar, menta, lapte, vanilie, oua, faina, unt, rachiu.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat fraged
- 4 pere
- 200 g zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 4 frunze de menta
Ingrediente crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere.
Mod de preparare:
Despicati in doua (pe lung) batonul de vanilie si radeti miezul deasupra cratitei in care ati turnat laptele. Puneti cratita pe foc si, cand laptele clocoteste, stingeti focul si acoperiti-o cu un capac.
Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si frecati-le bine, pana ce amestecul incepe sa se albeasca.
Incorporati amestecand incontinuu faina cernuta si laptele cald, putin cate putin. Turnati compozitia inapoi in cratita si lasati-o sa fiarba, la foc foarte mic, pana ce se-ngroasa.
Luati cratita de pe foc, incorporati untul si rachiul de pere, amestecati si lasati sa se raceasca.
Intr-o alta cratita puneti pe foc 700 ml de apa impreuna cu 200 g zahar si lasati sa fiarba pana ce se ingroasa ca un sirop.
Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, indepartati partea lemnoasa si semintele, introduceti-le in sirop si lasati-le sa fiarba incet 15 minute.
Scoateti-le cu lingura de spuma, scurgeti-le si taiati-le felii subtiri, fara a le despica pana la capat, in asa fel incat feliile sa ramana prinse ca intr-un evantai.
Incingeti cuptorul la 180C. Intindeti aluatul pe planseta si imbracati cu el 4 forme mici de tarta, tapetate cu hartie de copt.
Turnati crema, asezati deasupra jumatatile de para, presarati zaharul vanilat si coaceti tartele 20 de minute, pana ce aluatul si fructele s-au rumenit frumos.
Garnisiti-le cu frunze de menta si serviti-le caldute sau reci.
Pofta buna!