Tarte cu creveţi

Printeaza

O reteta simpla de tarte cu creveti din: faina alba, ulei de masline extravirgin, vin alb, unt, ou, galbenus, sare, cozi de creveti, cicoare, patrunjel, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Tarte cu creveţi

pentru aluatul nisipos:

  • 300 g faină albă
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri vin alb
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 gălbenuş
  • sare

pentru umplutură:

  • 300 g cozi de creveţi
  • 320 g cicoare
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 3 linguri smântână
  • 1 lingură vin alb
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune faina într-un vas, adaugă untul înmuiat la tem­peratura camerei, un praf de sare, vinul, oul întreg şi gălbenuşul. Toarnă uleiul de măsline şi frământă bine. Inveleşte aluatul obţinut în pergament şi lasă-1 să se odihnească 20 de minute în frigider. Curăţă şi îndepărtează parţial partea albă a cicorii. Taie partea rămasă fâşii subţiri.

Căleşte cicoarea într-o tigaie cu 2 linguri de ulei încins împreună cu pătrunjelul tocat. După câteva minute, toar­nă vinul şi lasă pe foc până se evaporă. Adaugă smântână, condimentează cu sare şi piper, după gust, amestecă şi fierbe până când se îngroaşă. Sparge oul direct în tigaie, trage-o de pe foc şi amestecă uşor.

Pune aluatul pe planşetă şi întinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de 0,5 cm. Unge cu unt şi tapetează cu faină 6 forme mici de tarte şi îmbracă-le cu aluat. Pune în ele cozile de creveţi deja curăţate, umple-le cu compoziţia de cicoare şi sos. Dă-le la cuptor pentru 20-25 de minute. Serveste-le calde.

Tarte cu creveţi

Tarte cu creveţi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.