Tarte cu dovlecei şi mentă
PrinteazaTarte cu dovlecei şi mentă
Ingrediente:
- 400 g aluat sfărâmicios
- trei-patru dovlecei mai mici (600 g)
- 8 frunze de mentă
- 100 ml lapte
- 200 g smântână
- două-trei ouă
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intindeţi din aluat o foaie subţire şi aşezaţi-o într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm. Tăiaţi dovleceii în felii foarte subţiri, pe care le înăbuşiţi puţin într-o tigaie în care aţi pus o parte din unt (le lăsaţi doar un minut-două, având grijă să nu se înmoaie). Săraţi, piperaţi.
Aşezaţi dovleceii pe foaia de aluat, presăraţi deasupra frunzele de mentă, călite puţin în unt. Amestecaţi laptele cu smântână şi ouăle, bateţi bine şi apoi turnaţi amestecul în tavă. Daţi la cuptor, la temperatura de 180°C, timp de aproximativ 40 de minute.
Tarte cu dovlecei şi mentă
Pofta buna!