Tarte cu fistic
PrinteazaTarte cu fistic din: faina, cacao, zahar vanilinat, zahar tos, unt, ou, ciocolata, frisca, lapte, fistic.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 2 linguri cacao
- un pachetele zahar vanilinat
- 80 g zahar tos
- 125 g unt
- un ou
pentru umplutura:
- 200 g ciocolata
- un ou
- 200 ml frisca
- 80 ml lapte
- 50 g fistic
pentru servire:
- fistic maruntit
Mod de preparare:
Pentru aluat se pune făina într-un castron şi se adaugă zahărul tos şi cel vanilinat, cacaua şi untul. Se amestecă cu degetele până ce se obţin firimituri şi apoi se adaugă oul. Se amestecă şi se întinde aliîatul.
Se decupează bucăţi în funcţie di mărimea formelor de copt şi după aceea se transferă în formele de copt. Se coc 10 minute. Pentru umplutură, se mărunteşte fisticul mai mare, iar ciocolata cu laptele şi frişca se pun pe foc.
Oul se amestecă cu fisticul şi apoi se pune noul amestec peste cel cu ciocolată. Se pune umplutura şi se coc încă 15 minute. Tartele se servesc reci, cu fistic deasupra.
Tarte cu fistic
Pofta buna!