Tarte cu frisca si fructe

Printeaza

Tarte cu frisca si fructe din: faina, unt, galbenus, coaja de lamaie, zahar pudra, lapte, budinca de capsuni, galbenus, fructe de padure, frisca.

Ingrediente:Tarte_cu_frisca_si_fructe

blat:

  • 125 g faina
  • 90 g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 40 g zahar pudra

crema:

  • 125 ml lapte
  • 1/2 plic praf de budinca de capsuni
  • 1 lingura zahar fin
  • 1 galbenus
  • 150 ml frisca

ornat:

  • 200 g fructe de padure

 

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un castron şi se adaugă untul tăiat cubuleţe. Se adaugă gălbenuş, coajă de lămâie şi zahăr; se frământă aluatul.

Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider timp de 2 ore.Se întinde o foaie de aluat si se repartizează în forme; se înţeapă aluatul în mai multe locuri şi se coa­ce în cuptorul încins la 175 °C. Se răstoarnă blaturile şi se lasă să se răcească.

Se dizolvă praful de budincă în puţin lapte, amestecând cu telul; se înglobează gălbenuşul. în restul de lapte se dizolvă zahărul şi se dă în clocot; se adaugă compoziţia de budincă şi se lasă să fiarbă 2 min., amestecând.

Se ia crema de pe foc şi se lasă să se răcească, ameste­când. Se înglobează frişca bătută şi se umplu tartele. Se decorează cu fructe.

Tarte cu frisca si fructe

Tarte_cu_frisca_si_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.