Tarte cu frisca si fructe
PrinteazaTarte cu frisca si fructe din: faina, unt, galbenus, coaja de lamaie, zahar pudra, lapte, budinca de capsuni, galbenus, fructe de padure, frisca.
blat:
- 125 g faina
- 90 g unt
- 1 galbenus
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
- 40 g zahar pudra
crema:
- 125 ml lapte
- 1/2 plic praf de budinca de capsuni
- 1 lingura zahar fin
- 1 galbenus
- 150 ml frisca
ornat:
- 200 g fructe de padure
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un castron şi se adaugă untul tăiat cubuleţe. Se adaugă gălbenuş, coajă de lămâie şi zahăr; se frământă aluatul.
Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider timp de 2 ore.Se întinde o foaie de aluat si se repartizează în forme; se înţeapă aluatul în mai multe locuri şi se coace în cuptorul încins la 175 °C. Se răstoarnă blaturile şi se lasă să se răcească.
Se dizolvă praful de budincă în puţin lapte, amestecând cu telul; se înglobează gălbenuşul. în restul de lapte se dizolvă zahărul şi se dă în clocot; se adaugă compoziţia de budincă şi se lasă să fiarbă 2 min., amestecând.
Se ia crema de pe foc şi se lasă să se răcească, amestecând. Se înglobează frişca bătută şi se umplu tartele. Se decorează cu fructe.
Tarte cu frisca si fructe
Pofta buna!