Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

Printeaza

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă din: faina, migdale, zahar, ou, unt, lamaie, budinca de vanillie, lapte, zahar, frisca, afine, zmeura.

Ingrediente aluat:Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

  • 200 g făină
  • 500 g migdale
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • coajă rasă de lămâie

Ingrediente umplutură:

  • 1 budincă de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri zahăr
  • 200 g frişcă
  • 200 g afine
  • 200 g zmeură

Mod preparare aluat:

Treci migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le amesteci cu făina, zahărul, untul, oul, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare şi frămânţi un aluat potrivit pe care-l dai la rece pentru jumătate de oră.

Il întinzi apoi într-o foaie sub­ţire din care tai pătrăţele pe care le aşezi în formele de tarte unse cu unt. Le coci la foc potrivit, 10-15 minute şi după ce s-au răcit, le scoţi din forme şi pregăteşti budinca după instrucţiunile de pe plic, speli şi fructele şi le laşi să se scurgă.

Umpli tartele cu budincă, le decorezi cu frişcă şi fructe de pădure şi le dai la rece pentru 30 de minute.

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.