Tarte cu fructe de pădure şi frişcă
PrinteazaTarte cu fructe de pădure şi frişcă din: faina, migdale, zahar, ou, unt, lamaie, budinca de vanillie, lapte, zahar, frisca, afine, zmeura.
- 200 g făină
- 500 g migdale
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 125 g unt
- coajă rasă de lămâie
Ingrediente umplutură:
- 1 budincă de vanilie
- 400 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 200 g frişcă
- 200 g afine
- 200 g zmeură
Mod preparare aluat:
Treci migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le amesteci cu făina, zahărul, untul, oul, coaja rasă de lămâie şi un praf de sare şi frămânţi un aluat potrivit pe care-l dai la rece pentru jumătate de oră.
Il întinzi apoi într-o foaie subţire din care tai pătrăţele pe care le aşezi în formele de tarte unse cu unt. Le coci la foc potrivit, 10-15 minute şi după ce s-au răcit, le scoţi din forme şi pregăteşti budinca după instrucţiunile de pe plic, speli şi fructele şi le laşi să se scurgă.
Umpli tartele cu budincă, le decorezi cu frişcă şi fructe de pădure şi le dai la rece pentru 30 de minute.
Tarte cu fructe de pădure şi frişcă
Poftă bună!