Tarte cu fructe de padure
PrinteazaTarte cu fructe de padure din: faina, zahar, ou, unt, sare, lapte, frisca, fructe de padure.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g zahăr
- un ou
- 125 g unt
- un praf sare
Pentru cremă:
- 120 ml lapte
- 100 g zahăr
- o lingură făină
- un plic zahăr vanilinat
- un gălbenuş
- 50 ml frişcă lichidă
Pentru servit:
- 200 g fructe de padure
Mod de preparare:
Se pregateste intai crema, pentru care se amesteca zaharul, faina si galbenusul.
Laptele cu zahărul vanilat se fierb, se toarnă peste compoziţia cu gălbenuş, amestecând rapid şi se pune pe foc până ce devine o cremă groasă. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă uşor cu frişca bătută.
Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă la robot şi apoi aluatul se pune pe masă, se întinde şi se decupează mici foi pe măsura formelor.
Se pun foile în formele de tarte, se înţeapă cu furculiţa şi se coc 10-12 minute.
Odată răcite, se umplu cu cremă şi se aduc la masă decorate cu fructe şi frunzuliţe de mentă.
Tarte cu fructe de padure
Pofta buna!