Tarte cu fructe de padure

Printeaza

Tarte cu fructe de padure din: faina, zahar, ou, unt, sare, lapte, frisca, fructe de padure.

Ingrediente:Tarte_cu_fructe_de_padure

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • un ou
  • 125 g unt
  • un praf sare

Pentru cremă:

  • 120 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • o lingură făină
  • un plic zahăr vanilinat
  • un gălbenuş
  • 50 ml frişcă lichidă

Pentru servit:

  • 200 g fructe de padure

 

Mod de preparare:

Se pregateste intai crema, pentru care se amesteca zaharul, faina si galbenusul.

Laptele cu zahărul vanilat se fierb, se toarnă peste compoziţia cu gălbenuş, amestecând rapid şi se pune pe foc până ce devine o cremă groasă. Se lasă la răcit şi apoi se amestecă uşor cu frişca bătută.

Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă la robot şi apoi aluatul se pune pe masă, se întinde şi se decupează mici foi pe măsura formelor.

Se pun foile în formele de tarte, se înţeapă cu furculiţa şi se coc 10-12 minute.

Odată răcite, se umplu cu cremă şi se aduc la masă decorate cu fructe şi frunzuliţe de mentă.

Tarte cu fructe de padure

Tarte_cu_fructe_de_padure

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.