Tarte cu gem de mure
PrinteazaTarte cu gem de mure din: faina, unt, smantana, zahar, oua, praf de copt, sare, esenta de migdale, gem de mure, pasta de macese, rozmarin, lapte batut, iaurt gras.
- 500 g făină
- 170 g unt
- 250 g smântână
- 100 g zahăr tos
- două ouă
- praf de copt
- sare
- esenţă de migdale
- 50 g migdale
- 200 g gem de mure
- o lingură de pastă de măceşe
- o linguriţă de rozmarin tocat
- lapte bătut
- iaurt gras
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun untul, smântână, zahărul tos, un praf de sare şi ouăle. Se mixează până capătă aspectul unei creme, se adaugă o linguriţă de esenţă de migdale şi rozmarinul tocat.
Se amestecă, se adaugă făina cernută, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt şi se frământă până rezultă un aluat omogen, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie rondele cu un pahar şi se aşază în forme de brioşe unse cu unt. Se presează cu degetele ca să ia forma unor coşule;e şi în mijloc se presară migdalele tocate mărunt sau măcinate.
Gemul de mure se amestecă împreună cu pasta de măceşe şi se pune peste migdale. Se introduc în cuptorul încins şi se coc timp de 15-20 de minute la foc potrivit. Smântână se poate înlocui cu lapte bătut sau iaurt mai gras.
Poftă bună!