Tarte cu hering
PrinteazaO reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua, unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare, piper, usturoi.
- 360 g făină
- 10 g drojdie uscată
- 150 g zahăr tos
- 4 ouă
- 170 g unt
- 400 g fileuri de hering marinate
- un morcov
- 4 ardei capia copţi
- boabe de porumb din conservă
- un mango
- două mere
- oţet de mere
- sare
- piper
- doi căţei de usturoi
Mod de preparare:
Merele şi mango se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pun într-o oală împreună cu usturoiul pisat, 100 ml oţet de mere, 120 g zahăr tos, sare şi piper.
Se fierb la foc mic până scade compoziţia la jumătate şi se lasă la răcit. Untul topit se amestecă bine cu trei ouă şi un albuş, sare, piper şi drojdia lichefiată cu restul de zahăr tos, se adaugă făina şi se frământă.
Se lasă la dospit zece minute, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie pătrate mai mari. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuşul rămas şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Morcovul ras se amestecă bine cu 200 g boabe de porumb, ardeii capia şi fileurile de hering tăiate în bucăţi mai mici, sare, piper.
Tarte cu hering
Pofta buna!