Tarte cu hering

Printeaza

O reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua, unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare, piper, usturoi.

Ingrediente:Tarte cu hering

  • 360 g făină
  • 10 g drojdie uscată
  • 150 g zahăr tos
  • 4 ouă
  • 170 g unt
  • 400 g fileuri de hering marinate
  • un morcov
  • 4 ardei capia copţi
  • boabe de porumb din con­servă
  • un mango
  • două mere
  • oţet de mere
  • sare
  • piper
  • doi căţei de usturoi

Mod de preparare:

Merele şi mango se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se pun într-o oală împreună cu ustu­roiul pisat, 100 ml oţet de mere, 120 g zahăr tos, sare şi piper.

Se fierb la foc mic până scade compoziţia la jumătate şi se lasă la răcit. Untul topit se ames­tecă bine cu trei ouă şi un albuş, sare, piper şi drojdia lichefiată cu restul de zahăr tos, se adaugă făina şi se frământă.

Se lasă la dospit zece minute, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se taie pătrate mai  mari. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenu­şul rămas şi se coc la foc mediu până devin aurii.

Morcovul ras se amestecă bine cu 200 g boabe de porumb, ar­deii capia şi fileurile de hering tăiate în bucăţi mai mici, sare, piper.

Tarte cu hering

Tarte cu hering

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.