Tarte cu iaurt şi căpşuni
PrinteazaTarte cu iaurt şi căpşuni din: faina, sare, budinca de vanilie, unt, smantana, iaurt, mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, capsuni, gem de capsuni.
blat:
- 150 g faina
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 125 g unt moale
- 100 ml smantana
crema si ornat:
- 270 g iaurt gras
- 180 g mascarpone
- cateva picaturi de extract de vanilie
- 2 linguri zahar pudra
- 300 g capsuni
- 2 linguri gem de capsuni
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sarea şi praful de budincă. Se face o gropiţă la mijloc şi se aşază înăuntru fulgi de unt rece; se toarnă smântână şi se frământă aluatul. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min.
Se întinde o foaie de aluat groasă de 1,5 cm, pe planşeta tapetată cu făină şi se transferă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 170 °C şi se coace blatul cca 30 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
Se prepară crema: se amestecă iaurtul cu mascarpone, extract de vanilie şi zahăr; se aşază pe blat şi se dă la frigider cca 1 oră. Căpşunile se taie jumătăţi şi se aşază pe tartă; deasupra se toarnă gemul încălzit. Se pudrează cu zahăr şi se serveşte.
Tarte cu iaurt şi căpşuni
Pofta buna!