Tarte cu icre picante

Printeaza

Tarte cu icre picante din: faina, unt, smantana, ou, icre, gris, ceapa, lamaie, apa, ulei, ardei iute, nuca, migdale, lapte, portocala, lamaie, sare, piper, castraveti, ridichi rosii.

Ingrediente:Tarte_cu_icre_picante

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g smântână
  • un ou
  • 50 g icre
  • 40 g griş
  • o ceapă
  • o lămâie
  • 150 ml apă
  • 100 ml ulei
  • un ardei iute
  • 50 g miez de nucă
  • 50 g migdale
  • 30 ml lapte
  • o portocală
  • o lămâie
  • sare
  • piper
  • castraveţi
  • ridichi roşii

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă smântână cu oul, jumătate de linguriţă cu sare şi untul. Se adaugă jumătate din nucă, făina şi migdale măcinate, ardei iute tocat mărunt şi se frământă.

Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Se întinde o foaie subţire, se decupează rondele, se aşază în forme de brioşă unse cu unt, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.

Se lasă să se răcească în forme, apoi se scot şi se pun pe un platou. Se pun icrele într-un bol, se adaugă laptele dulce rece, sare şi piper după gust. Se pune treptat uleiul mixând ca la maioneză şi după ce a început să se lege compoziţia se putne şi grişul fiert răcit, mixând bine până la omogenizare.

La sfârşit se adaugă suc de lămâie şi portocală, ceapa şi restul de ardei tocat, migdalele şi nuca rămase. Se amestecă, se umplu formele de aluat şi se introduc la rece 30 de minute.

 

Tarte cu icre picante

Tarte_cu_icre_picante

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.