Tarte cu icre picante
PrinteazaTarte cu icre picante din: faina, unt, smantana, ou, icre, gris, ceapa, lamaie, apa, ulei, ardei iute, nuca, migdale, lapte, portocala, lamaie, sare, piper, castraveti, ridichi rosii.
- 250 g făină
- 150 g unt
- 100 g smântână
- un ou
- 50 g icre
- 40 g griş
- o ceapă
- o lămâie
- 150 ml apă
- 100 ml ulei
- un ardei iute
- 50 g miez de nucă
- 50 g migdale
- 30 ml lapte
- o portocală
- o lămâie
- sare
- piper
- castraveţi
- ridichi roşii
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă smântână cu oul, jumătate de linguriţă cu sare şi untul. Se adaugă jumătate din nucă, făina şi migdale măcinate, ardei iute tocat mărunt şi se frământă.
Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Se întinde o foaie subţire, se decupează rondele, se aşază în forme de brioşă unse cu unt, se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Se lasă să se răcească în forme, apoi se scot şi se pun pe un platou. Se pun icrele într-un bol, se adaugă laptele dulce rece, sare şi piper după gust. Se pune treptat uleiul mixând ca la maioneză şi după ce a început să se lege compoziţia se putne şi grişul fiert răcit, mixând bine până la omogenizare.
La sfârşit se adaugă suc de lămâie şi portocală, ceapa şi restul de ardei tocat, migdalele şi nuca rămase. Se amestecă, se umplu formele de aluat şi se introduc la rece 30 de minute.
Tarte cu icre picante
Pofta buna!