Tarte cu inghetata si afine
PrinteazaTarte cu inghetata si afine din: faina, margarina, apa, frisca, oua, zahar, afine, zmeura, ciocolata, vanilie.
- 3 pahare făină
- 200 g margarină
- 8-10 linguri apă rece
- sare
Ingrediente îngheţată :
- 400 ml frişcă lichidă
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 1 esenţă vanilie
- 200 g afine
- 3-4 linguri sirop de zmeură
- 50 g ciocolată
Mod de preparare:
Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu furculiţa şi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios.Il stropeşti cu apa rece în care ai pus 1/2 vârf de cuţit de sare. Amesteci aluatul cu furculiţa până se omogenizează, după care îl strângi ca un bulgăre, îl înfăşori într-un prosop curat şi-l dai la rece.
Pregăteşti în acest timp îngheţata: Baţi frişca, adaugi în ea albuşurile bătute spumă, zahărul, gălbenuşurile pe rând şi la final esenţa de vanilie. Dai îngheţata la congelator pentru 6 ore. Scoţi aluatul din frigider, îl împărţi în formele de tarte unse cu unt şi le dai la cuptor pentru 20-25 de minute.
După ce s-a închegat îngheţata, umpli cu ea tartele răcite şi le decorezi cu afine, sirop de zmeură şi ciocolată topită.
Pofta buna!