Tarte cu inghetata si afine

Printeaza

 Tarte cu inghetata si afine din: faina, margarina, apa, frisca, oua, zahar, afine, zmeura, ciocolata, vanilie.

Ingrediente:Tarte cu inghetata si afine

  • 3 pahare făină
  • 200 g margarină
  • 8-10 linguri apă rece
  • sare

Ingrediente îngheţată :

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 esenţă vanilie
  • 200 g afine
  • 3-4 linguri sirop de zmeură
  • 50 g ciocolată

 

Mod de preparare:

Cerni făina, adaugi margarina de la frigider, o fărâmiţezi cu fur­culiţa şi amesteci până obţii un aluat sfărâmicios.Il stropeşti cu apa rece în care ai pus 1/2 vârf de cuţit de sare. Amesteci aluatul cu furculiţa până se omogenizează, după care îl strângi ca un bul­găre, îl înfăşori într-un prosop curat şi-l dai la rece.

Pregăteşti în acest timp îngheţata: Baţi frişca, adaugi în ea albuşurile bătute spumă, zahărul, gălbenuşurile pe rând şi la final esenţa de vanilie. Dai îngheţata la congelator pentru 6 ore. Scoţi aluatul din frigider, îl împărţi în formele de tarte unse cu unt şi le dai la cuptor pentru 20-25 de minute.

După ce s-a închegat îngheţata, umpli cu ea tartele răcite şi le decorezi cu afine, sirop de zmeură şi ciocolată topită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.