Tarte cu mere
PrinteazaTarte cu mere
Ingrediente:
- 370 g făină
- bicarbonat de sodiu
- pudră de cuişoare
- 100 g brînză de vaci
- 250 ml lapte bătut
- 125 g zahăr tos
- 50 g unt
- două ouă
- două mere
- sare
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- suc de lămîie
- sos de vanilie
- frişca
Preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe, se stropesc cu sucul de lămîie şi se pun într-o strecurătoare. Intr-un vas înalt se mixează untul cu zahărul tos, zahărul vanilat şi ouăle.
Se adaugă un praf de sare, o linguriţă de bicarbonat de sodiu, laptele bătut, un vîrf de cuţit de pudră de cuişoare şi brînza de vaci.
Se presară făina cernută, se mixează, apoi se adaugă merele scurse de suc şi se amestecă bine cu o lingură de lemn ca să nu se sfărîme. Se ung cu unt forme de hîrtie pentru brioşe, se aşază într-o tavă şi se pune compoziţie cu o lingură.
Se introduce tava în cuptor şi se coc 20-25 de minute la foc potrivit. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească pe un grătar minimum cinci minute.
Se servesc calde sau reci, cu sos de vanilie şi frişca.
Tarte cu mere
Pofta buna!
Bune aceste tarte cu mere.