Tarte cu muguri de soia
PrinteazaTarte cu muguri de soia
Ingrediente:
- 450 g făină
- 180 ml lapte dulce
- un dovlecel
- o conservă de fasole neagră boabe,
- doi ardei capia
- 100 g muguri de soia
- 50 g măsline verzi
- 100 g curmale
- două ouă
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 100 g brânză feta
- praf de copt
- legume de sezon
Preparare:
Laptele se pune într-un vas împreună cu o linguriţă de sare, piper, un pliculeţ cu praf de copt, 85 ml ulei, un ou şi făina. Se amestecă până rezultă un aluat potrivit de tare.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă deoparte 15 minute. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii subţiri. Dovlecelul se taie în cubuleţe, se căleşte câteva minute în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se lasă la răcit.
Fasolea se scurge de apă şi se pune într-un castron. Se întinde aluatul într-o foaie groasă de un centimetru, se decupează cercuri cu o cană şi se aşază în forme de tartă unse cu ulei.
Se umplu cu brânză rasă, cuburi de dovlecei, felii de ardei şi muguri de soia. Se aşază măslinele tăiate în jumătăţi, curmalele fără sâmburi, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor. Se coc la foc mediu 25 de minute, se scot din forme şi se lasă să se răcească cinci minute.
Tarte cu muguri de soia
Pofta buna!
Sfat: Se servesc alături de o salată din legume de sezon.