Tarte cu nectarine
Printeaza
- 250 g făină
- 500 ml lapte dulce
- două linguri de amidon
- 250 g zahăr tos
- 120 g unt
- un ou
- 7 nectarine
- o jumătate de lămîie
- 4 pliculeţe de zahăr vanilinat
- un vîrf de linguriţă de sare
- două linguri de apă
- fistic prăjit
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Amidonul se dizolvă în laptele rece împreună cu 50 g zahăr tos. Se pune într-o oală la fiert şi se amestecă încontinuu cu un tel ca să nu se lipească de oală. Cînd a început să se îngroaşe se micşorează flacăra şi se ţine pe foc pînă cînd a căpătat aspectul unei budinci.
Se ia de pe foc, se adaugă două pliculeţe de zahăr vanilinat, se amestecă şi se lasă la răcit. Intr-un vas se amestecă untul cu 100 g zahăr tos, făina, sarea şi apa rece.
Se frămîntă pînă rezultă un aluat tare, se introduce la rece pentru 30 de minute apoi se taie rondele cu un pahar şi se aşază în forme de tartă unse cu unt. Se coc la foc potrivit 15-20 de minute şi se umplu cu crema de amidon. Nectarinele se curăţă de sîmburi, se taie felii subţiri şi se călesc pe foc cu zahărul rămas.
Se pun peste cremă, se lasă să se răcească complet şi se introduc la rece. Se servesc reci presarate cu fistic si nuca de cocos.
Poftă bună!