Tarte cu peşte şi legume
PrinteazaTarte cu peşte şi legume
- 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban)
- 1 morcov
- l00g mazăre
- 100g telină
- 1 ardei gras roşu
- 1 vânătă mică
- 2 lămâi
- 400g smântână
- 50g unt
- 4 felii de şuncă tip Praga
- l00 ml ulei
- 1 leg. pătrunjel
- 1 leg. ceapă verde
- 2 linguri amidon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie fileul de peşte în cubuleţe cu latura de circa lem şi se presară cu sare şi piper. Se curăţă legumele, se spală şi se taie în cubuleţe ardeiul gras, vânătă, ţelina şi morcovul, iar ceapa verde se toacă mărunt.
Se călesc legumele tăiate împreună cu mazărea, în ulei, apoi după 7-8 minute se pun în tigaie şi cubuleţele de peşte şi se potriveşt de sare, piper.
Se acoperă tigai; cu un capac şi se lasă să se ma prăjească înăbuşit 7-8 minute .Se desface amidonul în 50m apă rece şi zeama unei lămâi apoi se toarnă în tigaie peste legume şi peşte.
Când sosul format s-a îngroşat, se ia tigaia de pe foc şi se împarte în mod egal compoziţia în 4 castronaşe cu diametrul de circa 7cm.
Separat, se căleşte 1-2 minute la foc mic făina în untul topit, apoi se stinge cu laptele şi se amestecă încontinuu până când sosul se îngroaşă.
Se adaugă smântână, zeama lămâii rămase şi pătrunjelul tocat mărunt, apoi se potriveşte sosul de sare şi piper. Se pun pe un grătar încins feliile de şuncă şi se frig câte 1 minut pe fiecare parte.
Se montează preparatul astfel se pun pe farfurii întinse câte 3-4 linguri din sosul de smântână, peste acesta se aşază o felie de şuncă friptă, iar deasupra acesteia se răstoarnă conţinutul castronaşelor.
Se ornează cu frunze de pătrunjel şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!