Tarte cu piersici

Printeaza

Tarte cu piersici

Ingrediente pentru aluat:  Tarte cu piersici

  • 200 g unt
  • 300 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 praf sare
  • coaja de la 1 lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 300 g piersici
  • 2 albuşuri
  • 2 linguri zahăr
  • 100 g fistic mărunţit

 

Mod de preparare:

Se freacă bine untul cu zahărul, gălbenuşurile, făina şi miro­deniile. Aluatul obţinut se pune la frigider pentru 1 oră, iar în acest timp se pregăteşte umplutura.

Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se pun la fiert cu apă cât se le acopere. După ce au fiert, se lasă la răcit şi se dau prin mixer pentru a se obţine un piure. Aluatul se rulează şi se împarte în 20 de părţi egale, din care se fac tartele.

Se umplu formele, se pun în tava mare a aragazului, şi se dau la cuptor, la foc potrivit, numai până când se rumenesc uşor. Se scot, se umplu cu piureul de piersici şi se mai dau 5 minute la cuptor. Când sunt gata, se tapetează cu fistic mărunţit.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.