Tarte cu praz şi bacon
PrinteazaO reteta de tarte cu rpaz si bacon din: faina alba, apa, unt, ou, sare, praz, lapte integral, smantana, unt, parmezan, patrunjel, nucsoare, sare, piper, bacon si piper negru boabe.
- 250 g faină albă
- 125 ml apă
- 70 g unt
- 1 ou
- sare
pentru umplutură:
- 200 g praz
- 250 ml lapte integral
- 100 ml smântână dulce
- 60 g unt
- 30 g faină albă
- 5 linguri parmezan
- 3 ouă
- 1 lingură pătrunjel tocat
- nucşoară
- sare şi piper
pentru decor:
- 12 felii de bacon (nepicant)
- 30 g piper negru boabe
Mod de preparare:
Aşază pe planşetă faina în formă de fântână, pune în centru oul, apa, untul topit şi un praf de sare. Amestecă toate ingredientele şi frământă 10 minute. Acoperă aluatul şi lasă-1 deoparte 30 de minute.
Curăţă prazul, taie-1 rondele şi sotează-1 într-o tigaie cu 30 g de unt încins. Topeşte restul de unt într-o cratiţă, toarnă 30 g de făină şi amestecă bine câteva minute, având grijă ca aceasta să nu se coloreze. Adaugă laptele şi smântână şi fierbe amestecul 10 minute. Lasă la răcit, încorporează ouăle, pătrunjelul tocat, parmezanul ras şi, la sfârşit, prazul sotat. Pune sare şi piper, după gust, apoi adaugă un vârf de cuţit de nucşoară rasă.
Intinde din aluat o foaie şi îmbracă mai multe forme mici de tartă (sau o formă mare) cu el. Opreşte un sfert din el. Toarnă compoziţia de praz şi acoperă-le pe fiecare cu câte o foaie subţire din aluatul oprit. Lipeşte marginile aluatului şi înţeapă suprafaţa cu o furculiţă.
Pune tartele la copt circa 35 de minute în cuptorul încălzit la 200° C. Aşază tartele pe farfurii şi lasă-le să se răcorească. Serveşte-le însoţite de feliuţe de bacon şi decorate cu boabe de piper negru zdrobite.
Tarte cu praz şi bacon
Poftă bună!