Tarte cu sparanghel si nuci de pin
PrinteazaTarte cu sparanghel si nuci de pin din: sparanghel, parmezan, smantana, sos, nuci de pin, ou, busuioc.
- 500 g sparanghel
- 75 g parmezan
- 100 g smântână
- 3 linguri sos pesto
- 300 g foitaj
- 4 linguri nuci de pin (sau seminte de floarea soarelui)
- 1 ou, batut
- busuioc
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Fierbe sparanghelul în apă cu sare 1 min, scurge de lichid şi trece rapid sub jet de apă rece. Lasă deoparte.
Răzuieşte jumătate din cantitatea de parmezan şi combină cu smântână şi sosul pesto.
Intinde foitajul şi taie în 6 pătrate egale. Cu cuţitul bine ascuţit, crestează cât sâ marchezi o margine de 1 cm de jurîmprejur.
Unge foile cu amestecul cu pesto şi porţionează sparanghelul, presară nucile de pin şi unge marginile cu ou bătut. Dă la cuptor 15-20 minute.
Presară făşii de parmezan şi busuioc şi serveşte.
Tarte cu sparanghel si nuci de pin
Pofta buna!