Tarte cu spuma de mazare

Printeaza

Tarte cu spuma de mazare din: faina, unt, sare, busuioc, oua, apa, mazare, lamaie, coriandru, nucsoara, piper, ceapa verde.

Ingrediente:Tarte cu spuma de mazare

Pentru aluat:

  • 225 g făină cernută
  • 125 g unt
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 vârf de cuţit busuioc uscat mărunţit
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri apă rece

Pentru spuma de mazăre:

  • 50 g unt
  • 200 g mazăre nouă
  • 1/2 lămâie
  • 1 vârf de cuţit coriandru fin măcinat
  • câte 1 praf de nucşoară şi de piper proaspăt măcinat
  • 1 fir de ceapă verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul rece, tăiat cubuleţe, busuiocul fin mărunţit şi sarea. Frămânţi ingredientele între degete, până se formează firimituri.

Adaugi gălbenuşul şi apa rece şi omogenizezi aluatul. îl înveleşti în folie şi îl păstrezi la rece 1/2 oră. înăbuşi mazărea şi ceapa 15 minute, în 20 g unt, adăugând periodic apă. Când s-a înmuiat şi a scăzut, o iei de pe foc şi o mixezi în blender împreună cu condimentele, untul, sare şi zeamă de lămâie după gust.

Laşi pasta rece să se întărească în frigider. întinzi aluatul în strat de 5 mm şi tapetezi formele pentru brioşe. înţepi aluatul aflat pe bază şi coci tartele 15 minute, la foc mediu. Reci, le umpli cu spuma de mazăre, folosind un poş.

Le păstrezi la rece până le consumi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.