Tarte cu struguri si gem de caise
PrinteazaTarte cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de caise.
pentru tarte:
- 200 g unt
- 2 galbenusuri
- 150 g zahar
- 300 g faina
- putin praf de copt stins cu lamaie sau otet
pentru crema:
- 3 oua
- 1/2 litru lapte
- 125 g zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- 3 linguri faina
- struguri
- gem de caise
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele, formând un aluat pe care îl laşi să stea de¬oparte o oră. Apoi împărţi aluatul în 12 bucăţi, pe care le aşezi în forme de tarte unse cu ulei şi ta¬petate cu făină sau unse cu unt, le înţepi cu furculiţa din loc în loc şi le dai la cuptor până se coc, apoi le laşi la răcit.
Pregăteşti crema: Freci gălbenuşurile cu zahărul, opreşti o cană cu lapte rece, iar restul de lapte îl pui la încălzit. In laptele de pe foc adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi amesteci până se îngroaşă ca o cremă, apoi o iei de pe foc.
Făina dizolvată în laptele rece o amesteci la foc slab, cu telul, până se îngroaşă. Apoi adaugi şi albuşurile bătute spumă cu zahă¬rul vanilat, amesteci bine şi torni compoziţia aceasta peste crema de gălbenuşuri. Cu această cremă umpli tartele, dar . nu până sus, ca să poţi pune deasupra cremei gem de caise şi boabe de struguri.
Tarte cu struguri si gem de caise
Pofta buna!