Tarte cu struguri si gem de caise

Printeaza

Tarte cu struguri si gem de caise din: unt, galbenusuri, zahar, faina, praf de copt, oua, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, struguri, gem de caise.

Ingrediente:Tarte_cu_struguri_si_gem_de_caise

pentru tarte:

  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • putin praf de copt stins cu lamaie sau otet

pentru crema:

  • 3 oua
  • 1/2 litru lapte
  • 125 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • struguri
  • gem de caise

 

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele, formând un aluat pe care îl laşi să stea de¬oparte o oră. Apoi împărţi aluatul în 12 bucăţi, pe care le aşezi în forme de tarte unse cu ulei şi ta¬petate cu făină sau unse cu unt, le înţepi cu furculiţa din loc în loc şi le dai la cuptor până se coc, apoi le laşi la răcit.

Pregăteşti crema: Freci gălbenuşurile cu zahărul, opreşti o cană cu lapte rece, iar restul de lapte îl pui la încălzit. In laptele de pe foc adaugi gălbenuşurile frecate cu zahărul şi amesteci până se îngroaşă ca o cremă, apoi o iei de pe foc.

Făina dizolvată în laptele rece o amesteci la foc slab, cu telul, până se îngroaşă. Apoi adaugi şi albuşurile bătute spumă cu zahă¬rul vanilat, amesteci bine şi torni compoziţia aceasta peste crema de gălbenuşuri. Cu această cremă umpli tartele, dar . nu până sus, ca să poţi pune deasupra cremei gem de caise şi boabe de struguri.

Tarte cu struguri si gem de caise

Tarte_cu_struguri_si_gem_de_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.