Tarte cu sunca si mozzarella
PrinteazaO reteta gustoasa de tarte cu: bacon, mozzarella, unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii cherry, busuioc, cimbru, pesmet, patrunjel.
- 200 g unt
- o linguriţă chimen
- un praf sare
- 4 linguri smântână sau iaurt
- 300 g făina
Ingrediente umplutura:
- 4-6 rosii cherry
- 300 g bacon
- 300 g mozzarella
- busuioc proaspăt
- cimbru uscat şi măcinat
- pesmet
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se cerne făina, se adaugă untul, chimenul, sarea, piperul şi smântână sau iaurtul. Se obţine un aluat.
Se tapetează formele cu pesmet. Se taie roşiile feliuţe, se rade brânza mozzarella, iar baconul se taie fâşii şi se căleşte în sucul propriu. Se lasă să se răcorească.
Se porţionează aluatul şi se aşază în forme. Se pun baconul, mozzarella şi caşcavalul ras, se ornează cu feliuţe de roşii şi se baga in cuptor. Dupa ce s-au facut, se servesc cu patrunjel.
Tarte cu sunca si mozzarella
Pofta buna!