Tarte cu vanilie

Printeaza

Tarte cu vanilie din: unt, zahar, esenta de vanilie, oua, faina, amidon, praf de copt, lapte, gelatina, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca si nectarine.

Ingrediente:Tarte_cu_vanilie

  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri lapte

crema:

  • 3 foi gelatina
  • 1/2 plic praf de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 20 g zahar
  • 2 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 300 ml frisca batuta
  • 2 nectarine

 

Mod de preparare:

Se amesteca untul cu zahar si esenta; se adauga ouale pe rand amestecand dupa fiecare 2 minute. Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si praf de copt si apoi laptele. Aluatul se pune in forme unse si pudrate cu faina; se coc 20 de minute la 175C.; se lasa sa se racoreasca in forma 5 minute; se rastoarna si se lasa sa se raceasca.

Praful de budinca se amesteca in 4 linguri lapte; restul de lapte se da in fiert cu zahar si zahar vanilinat. Se adauga, amestecand, compozitia de budinca si se da in fiert. Gelatina se dizolva in budinca fierbinte. Se pune la racit intr-o baie de apa rece si se amesteca; cand se intareste, se inglobeaza frisca.

Crema se spriteaza pe tarte si se asaza deasupra felii de nectarine.

Tarte cu vanilie

Tarte_cu_vanilie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.