Tarte cu zmeura si crema de ciocolata

Printeaza

Tarte cu zmeura si crema de ciocolata din: unt, zahar pudra, faina, apa, vanilie, ou,zmeura, ciocolata, frisca lichida, cardamom, ciocolata amaruie, nes, menta.

Ingrediente: Tarte cu zmeura si crema de ciocolata

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudra
  • 250 g făină
  • 6 linguri apă
  • 1 linguriţă pudră vanilie
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 ou

Ingrediente sos de zmeură:

  • 200 g zmeură
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri apă

Ingrediente crema de ciocolată:

  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 4 gălbenuşuri
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 2-3 păstăi cardamom

Ingrediente decor:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 1 linguriţă nes
  • 100 g zmeură
  • câteva frunzuliţe de mentă

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul, mixezi untul cu zahărul pudră până devine cremos. Adaugi pudra de vanilie amestecată cu esenţa. Adaugi oul şi îl încorporezi, după care pui apa şi făina. Omogenizezi compoziţia şi dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.

Pui aluatul pe suprafaţa de lucru înfăinată, frămânţi uşor până devine maleabil şi întinzi o foaie. Decupezi 6 cercuri cu ajutorul unei forme. Intinzi cercurile de aluat în forma de tarte, presând cu mâna ca să acopere toată suprafaţa. Nu este necesar să ungi formele. Inţepi cu furculiţa aluatul, ca să nu se umfle la copt. Dai la cuptor pentru 15-20 de minute, până se rumenesc uşor.

Pregăteşti sosul de zmeură, pui zmeura împreună cu zahărul şi apoi într-o crăticioară pe foc şi laşi până dă în clocot. Trebuie să aibă consistenţa unui sos. Nu îl laşi foarte mult, fiindcă se va transforma în dulceaţă. Pui sosul de zmeură fierbinte în cojile de tartă şi le laşi deoparte să se răcească.

Pui ciocolata ruptă cubuleţe împreună cu frişca lichidă şi păstăile de cardamom (strivite uşor între degete) într-un vas la bain-marie, până se topeşte ciocolata. Când s-a topit ciocolata şi compoziţia este omogenă, îndepărtezi păstăile de cardamom. Dai compoziţia de ciocolată la frigider pentru 1 oră, ca să se întărească. Scoţi ciocolata după ce s-a întărit şi mixezi compoziţia până devine ca o cremă. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până devin cremoase.

Pui pe foc, la bain-marie şi amesteci încontinuu, până se transformă într-o cremă groasă. Laşi crema de gălbenuşuri să se răcească, apoi o încorporezi în crema de ciocolată. Pui crema într-un şpriţ şi umpli tartele cu cremă. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi umpli apoi formele inimioară. Le dai la rece şi, după ce se întăresc, le scoţi.

Decorezi fiecare tartă cu câte o inimioară de ciocolată şi presari deasupra nesul. Ornezi cu zmeură şi frunzuliţe de mentă. Dai tartele la rece pentru cel puţin 1 oră, apoi le poţi servi.

Tarte cu zmeura si crema de ciocolata

Tarte cu zmeura si crema de ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.