Tarte de bezea cu migdale
PrinteazaTarte de bezea cu migdale din: migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de lamaita.
Pentru blat:
- 100 g migdale fin macinate
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 150 g zahar
- 3 albusuri
Pentru umplutura:
- 400 g capsuni
- 500 ml frisca
- 100 g ciocolata alba
- frunze de lamaita pentru ornat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 140 °C.
Se bat albuşurile cu zahăr şi se înglobează migdalele şi coaja de lămâie. Se aşază compoziţia într-un şpriţ. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare. Se şpriţează 8 spirale strânse de bezea ca 8 cercuri distanţate.
Pe marginea cercurilor se şpriţează rozete mici de bezea. Se coc 50-60 minute. Se scot şi se lasă să se răcească pe un grătar. Se topeşte ciocolata albă şi se ung cu ea rozetele; se aşază deasupra felii de căpşuni. Deasupra se şpriţează cu frisca bătută şi se ornează.
Pofta buna!