Tarte de cartofi cu caviar rosu
PrinteazaTarte de cartofi cu caviar rosu din: cartofi, sare, ou, piper, peste afumat, lamaie, castravete, ridichi, caviar.
- 5-6 cartofi mari
- sare
- 1 ou
- 2 fileuri de peşte afumat
- 2 linguri de zeama de lămâie
- 400 g creme fraîche
- piper negru
- 1 bucată de castravete
- 6 ridichi
- sare de mare grunjoasă
- puţin mărar
- puţin caviar roşu
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în coaja în apă cu sare circa 20 de minute. Se trec apoi pe sub jet de apă rece, se curăţă de coajă şi se lasă la răcit. Oul se fierbe tare, se pune în apă rece, se descojeşte şi se taie cubuleţe.
Fileurile de peşte se curăţă de piele, se taie în bucăţi mici şi se pasează împreună cu zeama de lămâie şi cu creme fraîche. Crema se condimentează ju sare şi piper.
Castravetele şi ridichile se curăţă şi se spală. Castravetele se taie cubuleţe, iar ridichile bastonase. Cartofii fierţi se taie felii groase. Crema de peşte se introduce într-o pungă de ornat şi se şpriţează pe fiecare felie de cartof.
La final, căciuliţele de cremă se ornează cu bucăţele de ou, de ridiche şi de castravete. Tartele se presară cu sare grunjoasă şi se ornează cu mărar si caviar rosu.
Tarte de cartofi cu caviar rosu
Pofta buna!