Ghimbir Murat: Rețetă cu Gust Picant din: ghimbir, otet de orez, apa, zahar, sare, usturoi, fulgi de ardei iute. Ghimbirul murat este o tradiție culinară în multe culturi asiatice, cunoscut pentru aroma și gustul său intens și picant. A fost folosit inițial pentru a conserva ghimbirul și a-i prelungi viața de raft. Ingrediente: 200g […]
Tarte cu fenicul
PrinteazaTarte cu fenicul din: faina, unt, oua, lapte, cimbru, busuioc, sare.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g unt
- 2 ouă
- 1 lingură lapte rece
- cimbru si busuioc uscat
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- fenicul caramelizat
- roşii uscate
- brânză camembert
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul, amesteci făina cu sarea şi untul, frământând uşor. Adaugi ouăle, laptele rece, cimbrul şi busuiocul uscat şi continui frământarea, până ce aluatul devine elastic.
Impachetezi aluatul într-o folie alimentară şi îl dai la frigider pentru cel puţin 30 de minute.
Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie potrivită, pe care o aşezi peste formele de minitarte, unse în prealabil cu unt. Tai excesul de aluat cu un cuţit de pe marginile formei şi îndepărtezi aluatul cu furculiţa, pentru a nu se umfla în cuptor.
In fiecare minitartă pui fenicul caramelizat, roşii uscate şi bucăţi de brânză camembert. Dai tartele la cuptorul preîncăzlit la 180°C, timp de 25-30 de minute. Serveşti minitartele calde sau reci.
Tarte cu fenicul
Pofta buna!
Galbenelele: Elixirul Natural pentru o Digestie Armonioasă
Galbenelele: Elixirul Natural pentru o Digestie Armonioasă. Galbenelele, florile aurii ale plantei Calendula officinalis, au fost prețuite secole la rând pentru proprietățile lor vindecătoare. În rândurile ce urmează, vom explora cum aceste flori nu doar colorează grădinile, dar și modul în care ele contribuie la sănătatea digestivă, completând cu rețete care amplifică acest beneficiu. Compoziția […]