Tarte fragede cu frisca si fructe de sezon
PrinteazaTarte fragede cu frisca si fructe de sezon din: făină, unt, zahar pudra, oua, sare, frisca, fructe de sezon.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 125 g zahăr pudj;ă
- un ou
- un praf sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 300 ml frişcă lichidă
- fructe, după sezon
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă zahărul cu oul, cu ajutorul telului.
Când amestecul se albeşte se adaugă făina, praful de sare si şe frământă cu mâna.
Se adaugă untul tăiat cubuleţe, se amestecă si se adună aluatul într-o bilă care se înveleşte în folie alimentară. Se lasă 30 de minute la rece.
Se întinde apoi aluatul, se decupează si se tapetează formele.
Se pun cu fasole boabe la cuptor, 30 de minute.
După răcirea completă, se umplu cu frişcă bătută si se aduc cu fructe la masă.
Tarte fragede cu frisca si fructe de sezon
Pofta buna!