morcov, ceapa verde, ghimbir, ulei, sare, orez brun, sos de soia, usturoi, ulei de susan, piper, ou, mazare. Pregatiti orezul brun la air fryer deoarece este mai sanatos, chiar daca nu este la fel de crocant cum il pregatiti intr-o tigaie. 2 portii, timp de preparare 5 minute, timp […]
Tarte cu frisca, struguri si pepene
PrinteazaTarte cu frisca, struguri si pepene din: faina, zahar, unt, ou, lapte, frisca, fructe.
Ingrediente:
aluat:
- 4 linguri fâinâ
- 1 linguriţa zahăr pudră
- 2 linguriţe unt sau 3 linguriţe ulei
- 1 ou
- lapte
umplutură:
- 2-3 linguri fructe: struguri, pepene şi piersici
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 lingură frişcă
Mod de preparare:
Tarte cu frisca, struguri si pepene: amestecă făina cu uleiul, zahârul, oul şi atata lapte, cat să se obţină un aluat fraged de o consistenţă potrivită, care să se poată modela.
frămantâ aluatul, se rotunjeşte şi se dă la rece, sâ se întărească puţin, apoi se împarte in bucăţi mici, care se întind în formele de tarte într-un strat uniform.
pun formele într-o tavă şi se coc la un foc mai tare la început şi apoi potrivit, pină se rumenesc pe margini.
scot apoi din tavă şi se răstoarnă formele calde pe o planşetă, se bat uşor ca să iasă din forme fără să se sfarme.
După ce s-au răcit, tartele se umplu cu struguri, pepene şi piersici, care se acoperă cu o lingură de frişcă, bătută cu zahăr.
Strugurii se aleg de preferinţă cei tămaioşi, iar pepenele galben şi piersicile aromate se pun tăiate cuburi.
Tartele se mai pot umple cu branză de vaci, urdă sau creme diferite, cu frişcă sau fructe.
Pofta buna!
din: faina, lapte, drojdie, oua, unt, zahar, sare, esente, branza de vaci, zahar, coaja de lamaie, galbenus, lapte. Brânzoaice moldovenești Ingrediente: Aluat: 500 g făină 240 ml lapte 1 cub drojdie 2 ouă 60 g unt 90 g zahăr 1 vârf de cuţit de sare esenţe Umplutură: 350 g brânză de vaci scursă […]