Tarte cu glazura de lamaie
PrinteazaTarte cu glazura de lamaie din: unt , zahar, faina, oua, drojdie pentru patiserie, lapte, zahăr pudră, suc de lămâie.
Ingrediente:
- 200 g de unt
- 200 g de zahăr
- 200 g de făină
- 4 gălbenuşuri
- drojdie pentru patiserie
- 2 linguri de lapte
Pentru glazură:
- 1 albuş
- 100 g de zahăr pudră
- câteva picături de lămâie
Mod de preparare:
Bateţi untul împreună cu zahărul până la obţinerea unei compoziţii cremoase. Separat, bateţi uşor gălbenuşurile şi adăugaţi-le puţin .câte jauţin la aluatul din unt şi zahăr, amestecându-le bine.
Adăugaţi jumătate din făină încorporând-o delicat şi fără să o bateţi. Incorporaţi laptele şi restul de făină cu drojdia. Daţi la cuptor la 180 °C pentru 18-20 de minute.
Treceţi acum la glazură. Amestecaţi toate ingredientele pentru a obţine.o compoziţie densă şi cremoasă. Coaceţi în cuptor tartele şi apoi ungeţi-le cu glazură.
Tarte cu glazura de lamaie
Pofta buna!